perjantai 25. tammikuuta 2013

Yhteyttä - yksinäisyyden ehkäisy -kampanja Päijät-Hämeessä viikoilla 5. ja 6.


Päijät-Hämeen ehkäisevä mielenterveys- ja päihdetyön (PETE) verkosto toteuttaa YHTEYTTÄ - yksinäisyyden ehkäisykampanjan yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa, nyt jo toista kertaa. Kampanjalla halutaan nostaa esille yksinäisyyden monet ulottuvuudet.
  • YHTEYTTÄ itseen. Yksinolo on tarpeellista ja tervehdyttävää, kun se on oma valinta eikä yksin oleminen ole jatkuvaa.
  • YHTEYTTÄ toiseen. Ihminen tarvitsee toista ja yhteyttä toisiin ihmisiin. Yhteyttä voi hakea olemassa oleviin tuttuihin tai uusiin verkostoihin liittymällä. Uusia verkostoja voi löytää mm. kampanjassa mukana olevien tahojen toiminnasta ja tapahtumista. 
  • YHTEYTTÄ yhteiskuntaan. Yksinäisyys ja syrjäytyminen liittyvät toisiinsa ja ovat ehkäistävissä. Ehkäisemällä yksinäisyyttä ehkäistään syrjäytymistä. Jokainen voi omalla toiminnallaan ja hyvin pienilläkin teoilla ehkäistä oman ja lähipiirinsä yksinäisyyttä.
YHTEYTTÄ-kampanjassa on mukana PETE Päijät-Hämeen ehkäisevä mielenterveys- ja päihdetyö, Kumppanuusverkosto, Lahden seudun kriisikeskus, Lahden Lähimmäispalvelu ry, Monitoimikeskus Takatasku, Päijät-Hämeen Sosiaalipsykiatrinen säätiö, EHYT ry/ Lahden Elokolo, Namikan pienryhmäkoti Oy, Miete ry, Harjulan setlementti ry, Päijät-Hämeen Omaishoitajat ja Läheiset ry, Lahden Klubitalo, Lahden keskustaeheystys ry, Lahden diakonian instituutti, LAMK ja Salpaus sekä Lahden nuorisopalvelut /mediapaja.

Kampanjaan osallistuvat tahot asiakkaineen pohtivat kampanjaviikon aikana yksinäisyyden monia ulottuvuuksia omasta ja läheisesten näkökulmasta.

Blogikirjoitusten kavalkadin avaa maanantaina 28.1. 14-vuotias poika kirjoituksellaan "Yksinäisyys".











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti